לחפש עבודה ביחד ולא לבד
זה הולך להיות פוסט ארוך יותר שידרוש מכם יותר אבל יתגמל אתכם פי שתיים.
אתם יודעים מה זה אומר? לכו להכין לעצמכם כוס קפה (או תה או מיץ), צרפו עוגיה קטנה ליד ותתחילו לקרוא. *דיסקליימר, כל מה שכתוב בבלוג שלי הוא בגדר המלצה אישית, אני לא יועצת קריירה מוסמכת, כל מה שכתוב פה הוא נטו מהניסיון שלי והסובבים אותי, מוזמנים לקחת את הדברים שיותר מדברים אליכם.
מאז שהעלתי את ההערה הקטנה בתוך הסוגריים לפני כמה ימים, הצפתם בשאלות - "מה הכוונה, לא לחפש עבודה לבד"?
ובכן, לפני 5 שנים הקמדתי קהילה סגורה וסודית בשם השדרוגיה, הקהילה הזו הוגבלה ל - 500 חברים בתפקידי מיד-סניור מכל המגזרים התעסוקתיים, ומדי פעם שמתי לב שיש גלים לחיפוש עבודה, כלומר מספר אנשים מחפשים עבודה באותו הזמן, לא באותם תחומים אבל החיפוש הוא משותף. התחלנו להפגש ופשוט להעביר את הזמן ביחד, כי אין דבר מתסכל יותר מלהיות כל היום לבד מול הלינקדין, וכזה דבר שובר שגרה ומאפשר שיחות מרימות בתקופה שאתה מרגיש בה מאד לבד. אבל זה לא הכל, בניתי מתודולוגיה (שמתבססת גם על שיטות מוכרות יותר של מיפוי אישי) שתעזור למי שמחפש בקהילה לחפש ביחד, וזה כבר יכול להועיל גם לכם. מאז אפילו הקבוצה הקטנה הזו של המובטלים צמחה ובזכות חברת קהילה בשם טל נקראה "המובטליה מחפשים ביחד", זו לא קבוצה בפייסבוק אין מה לחפש אותה, פשוט השם של המפגש עצמו.
*הערת שוליים לא קשורה לבלוג הספציפי הזה - קיבלתי ההארות\הערות על כך שיש לי מדיי פעם שגיאות תחביר, מתנצלת על כך, אם זאת אני כותבת מהבטן ומהר, ולכן תמיד יהיו שגיאות ואני מעדיפה לפרסם את התוכן כשהוא לא מושלם תחבירית אבל מושלם תוכנית כדי שאתם תהנו ממנו ולא תחכו עד שעורכים לשוניים יעברו עליו (לכן מאיה המדהימה עוברת על התוכן אחרי שהוא עולה) וגם שאני משתמשת בלשון מעורבת, נשים וגברים באותו הבלוג פוסט, זה בכוונה, חשוב לי שכולם ירגישו בנוח ולכן אני משתדלת לפנות לכל המינים לאורך הבלוגים אם אם בפסקה הקודמת השתמשתי בלשון זכר ועכשיו בנקבה.
ומתחילים. בשונה מהפוסטים הקודמים פה מדובר בעבודה מעט שיטתית ולכן היא מחולקת לשלבים שיעזרו לכם לצלוח הכל.
שלב א' - מצאו חברה או שתיים שמחפשות גם הן עבודה
עצם העובדה שלא תשבו לבד, תאלצו להתלבש ליציאה ויהיה מי שמצפונית לא יאפשר לכם לגשת לנטפליקס כל שעה יכול מאד לעזור. לחלוטין אפשר להתמקד באנשים מהתחום שלכם או נושקים שיכולים לעזור לכם לחשוב בגזרה שלכם אבל זו לא חובה, אנשים מתחומים אחרים יכולים לחשוב אחרת ולהכניס חשיבה חדשנית ויצרתית למיקס והיי אפשר גם שילוב של השניים.
שלב ב' - מיפוי עצמי
זוכרים את התרגיל משלשום? מה אני רוצה לעשות, במה אני טוב, מה העולם צריך ועל מה ישלמו לי? תעשו אותו כהכנה למפגש כזה, לינק לתזכורת.
שלב ב.2 - לא חובה ובגדר המלצה יש עוד משהו שכדאי שתעשו בעיניי, מיפוי שאחרים עושים בשבילכם, לא המצאתי את זה וזה שלב מאד נפוץ בייעוצי קריירה והוא מיפוי עצמי דרך אנשים. בחרו 5 אנשים ממעגלים שונים, אנשים שעבדתם איתם, מנהל לשעבר אם יש אופציה, חבר קרוב ובן משפחה. ספרו להם שאתם בשלב של הבנת הצעד הבא שלכם ותשמחו לשמוע מהם בכמה נושאים, מדובר בשאלות מובנות כך שכדאי לשלוח להם את זה במייל.
השאלות האלו או יותר נכון התשובות, יכולות לעורר שיחות קשות בין אנשים, ולכן אם אתם בוחרים לעשות את השלב הזה תיהיו מודעים לכך, אל תכעסו על השני ותנסו להבין באמת מה אתם יכולים לקחת לשיפור. אל תסתפקו רק בקריאת התשובות, דברו עם האנשים ושמעו למה הם ענו את מה שהם ענו. דבר נוסף הכי קל זה לבחור רק אנשים שמרימים לכם, אתגרו את עצמכם עם אדם נוסף שאולי פחות ירים אבל תוכלו ללמוד ממנו המון.
שוב בגלל הרגישות של העניין, בחרו נכון את האנשים, כאלו שבאמת רוצים בטובתכם ואתם סומכים עליהם. אם אתם לא מרגישים שאתם במקום לקבל פידבק או ביקורת - בבקשה דלגו על השלב הזה.
יכולה להעיד שעשיתי פעם את התרגיל הזה עם מאמנת מדהימה בעצמי (שאלות קצת אחרות) בשם רינת גיל וזה היה פוקח עיניים.
השאלות שאתם יכולים לשאול אותם:
האם אתה מרגיש כי ניתן לפנות אליי עם ביקורת או פידבק?
האם אני מכבד את רצוותיהם של אחרים?
האם תבוא אליי לבקש עצה מקצועית?
האם תבוא אליי לבקש עצה אישית?
האם אני מקשיבה טובה?
האם את מרגישה שאני פתוחה לדעות שונות משלי?
האם אני יודעת לשחרר משימות ולהאציל אותן?
האם אני סומכת על אחרים?
האם אני גמישה רעיונית?
האם אני יודעת להתגמש לטובת הכלל?
האם הרגשת שאני יודעת להרים כצריך?
האם אני יודע לפרגן?
האם אני יכולה להוביל צוות או לנהל אחרים?
האם אני חושב אסטרטגי בתכון משימה?
האם אני מסודרת?
מה הסופאפאוור המקצועי שלי?
האם את מרגישה אני יוזמת עזרה לאחר או שצריך לפנות אליי?
האם יש לי ראייה מקצועית רחבה?
לדעתך, אני מגלה אמפטיה ומבין את הצד השני במהלך דיאלוג?
האם אני יודע לבקש עזרה?
שלב ג' - ספרו על המיפוי הזה בקול רם
שאלו אחד את השנייה סדרה של שאלות שיעזרו לאדם שאיתכן להבין טוב יותר מי אתם.
מה אהבתם בתפקיד האחרון שלכם?
מה הדברים שפחות אהבתם בתפקיד או בסביבת העבודה?
מהם 3 הדברים שאתם עושים הכי טוב היום?
מה הדברים שהייתם רוצים לעשות במסגרת התפקיד שלכם? *לא איזה טייטל אתם רוצים.
איזו סביבת עבודה אני רוצה?
אילו חלקים מהניסיון שלכם רלוונטי לתפקידים אותם אתם רוצים?
ממה הייתם רוצים להמנע בתפקיד הבא שלכם?
מה חסר לכם היום בתפקיד או בסביבת העבודה?
אם הייתי מתקשרת לעמית שלך לעבודה, מה הוא היה אומר שהמגרעה שלך והסופר פאוור שלך?
רק לאחר שסיימתם את הסבב שתפו אחד את השני בקורות החיים שלכם פורמלית.
שלב ד' - אמון עיוור
השלב הזה הוא טריקי, אתם צריכים לעשות משהו שאולי לא תרגישו בנוח לעשות בהתחלה.
תנו לאדם שמולכם לחפש עבורכם עבודה, כעת לכל אחד מכם יש משימה למצוא 15-20 משרות רלוונטיות לאדם השני. אתם יכולים לתת דוגמאות לטייטלים ואפילו להראות משרות שממש אהבתם, אז תעשו את זה רק עם האדם השני חסום ולא מצליח למצוא כלום, תנו להם להתחיל ואחרי רבע שעה תעשו בדיקת דופק של שני הצדדים בחיפוש.
ברגע שמצאתם הראו את המשרות ותסבירו למה לדעתם הם מתאימים למשרות האלו.
מה שמדהים בשלב הזה שאולי ל - 5-7 משרות באמת הייתם מגישים אבל לאחרות ככל הנראה שלא בגלל חסמים שונים.
תסתכלו על תיאור המשרה ותגידו שחסרה לכם שנת ניסיון, אולי אין לכם יכולת עיצוב גרפי שהם אמרו שמומלץ שתהיה, אולי בכלל לא הכרתם את החברה או לא הייתם מגיעים למשרה בעצמכם.
השלב הזה הוא כמו מראה ליכולות שלנו, מישהו אחר בשלב העדין הזה של הבטחון העצמי שלנו שמזכיר לנו שאנחנו טובים, שהעשייה שלנו משנה.
ובטח כשאנחנו מדברים בעל פה ומספרים על העשייה שלנו ולא מסתמכים רק על קורות החיים אנחנו מרחיבים ומספרים דברים שלא תמיד ניתן למצוא בכתוב.
ולכן האדם שמולכם יכול להיות המראה שאתם צריכים כדי להגדיל את טווח האומץ שלכם בהגשת מועמדות למשרות.
ותגישו, תגישו למשרות שהאדם השני מצא עבורכם, גם אם הן לא 100% מה שרציתם, בטח אם זה לא הטייטל שרציתם אבל התפקיד הוא כן, כי בקרוב נדבר גם על שחרור הטייטלים.
השלב האחרון
עשו את שלב ד' עם עוד אנשים, ככל שתדברו עם עוד אנשים במצב שלכם, גם הפיצ' המקצועי שלכם ישתפר, תפתחו לעצמכם הזדמנויות נוספות ותיהיו במודע של אנשים שמחפשים עבודה כרגע ויתקלו במשרות שאולי לא רלוונטיות להם אבל מאד רלוונטיות לכם. וכן יש המון מה להרוויח מהתרגיל הזה.
ואם כבר חיפשו עבורכם עבודה, ואתם מחפשים לעצמכם עבודה, משהו חשוב לא פחות הוא לנהל מעקב אחרי החיפוש שלכם.
זה יכול להיות מסמך אקסל, טרלו, אסאנה או אפילו לוח מחיק מאד מאד גדול. המסמך הזה צריך להכיל את השדות הבאים: שם החברה, שם המשרה, תיאור המשרה (כן ממש להעתיק אותה כי יכול להיות שתגיעו לשלב הראיון והם הורידו אותה מהאתר בגלל עומס פניות), תאריך שבו הגשתם, באיזו דרך הגשתם (חבר,אתר,לינקדין,מייל) ועמודות פולואפ שכוללות- האם קיבלתי אישור להגשה? האם חזרו אליי? אחרי שבועיים במידה ולא קיבלתם אישור להגשה ממליצה לשלוח שוב אבל מייל ולא עוד פעם קו"ח לוודא שהוגשתם.
אקסל דוגמא לניהול תהליך חיפוש עבודה, מוזמנים להשתמש, לייצר לעצמכם עותק ולהוסיף שדות.
אחרי היום יש לכם הרבה מה לעשות, בהצלחה!
אם משהו לא ברור מוזמנים לפנות אליי בלינקדין.
Comments